West Practice on tour tijdens Stadmakerscongres 2017

Schermafbeelding 2017-10-27 om 12.54.26.png

Op vrijdag 10 november organiseert AIR voor de vierde keer het Stadmakerscongres. Het initiatief tot het Stadmakerscongres is ontstaan vanuit een beweging die (inter)nationaal en lokaal voelbaar is, namelijk dat het werken aan de stad niet langer slechts aan institutionele partijen is voorbehouden. Iedereen die zich betrokken voelt bij de stad kan vanuit zijn specifieke deskundigheid en ambitie bijdragen aan haar ontwikkeling.

Tourtekst op website Stadmakerscongres:

Hoe maak je de verbinding tussen gewone Rotterdammers aan de zelfkant van de maatschappij en iets abstracts als de next economy? Nou gewoon, met kleine stapjes. In Rotterdam West hebben initiatieven die mensen van wijk naar werk kunnen helpen zich verenigd in het netwerk West Practice. Hier, op de grens van de stad (Bospolder Tussendijken) en de haven (M4H Rotterdam innovation District), vinden onwaarschijnlijke partners als een instelling voor dak- en thuislozen en het Erasmus Centre for Entrepreneurship -en alles wat daar tussen zit- een lokaal ecosysteem waar mensen zich stap voor stap verder kunnen ontwikkelen.

Van dakloze tot gemarginaliseerde jongere en verborgen vrouw; iedereen kan zijn eigen pad op weg naar ontwikkeling, empowerment en veerkracht uitstippelen. Deze tour gaat langs een aantal van deze initiatieven op de metrokaart en laat zien hoe je concreet handen en voeten kunt geven aan prototypes van de next society; vertrekken vanuit lokale energie en perspectief, koppelen van initiatieven aan institutionele ambities en het integraal combineren van geldstromen. Wees welkom in het wilde westen! (als je durft)

Programma
Onder begeleiding van Duy Ngo (West Practice). Met onder meer een bezoek aan E.V.A. Taandersstraat, de Bouwkeet, de Voedseltuin en @MAAK. Deze adressen kunnen nog iets wijzigen, het definitieve tour-programma staat dan aangepast op de site.

Er is in de ochtend ook een tour stadslab De Groene Connectie met o.a. het Dakpark.

Schermafbeelding 2017-10-27 om 13.03.42.png
StadslabWEST PRACTICE