Van Lieshouts nieuwe exporuimte tussen bramen en containers

Schermafbeelding 2017-11-01 om 14.28.02.png

Joep van Lieshout opent in Rotterdam een exporuimte met gastatelier waar kunstenaars mogen wonen en werken. De eerste exposant is Felix Burger. Aan de Keileweg, in het Rotterdamse Merwe-Vierhavengebied dat herontwikkeld wordt, zit AVL Mundo. Deze culturele stichting van Joep van Lieshout heeft een openbaar toegankelijk beeldenterrein en sinds vorig weekend een tentoonstellingsruimte voor gastkunstenaars: Brutus. „Omdat Joep wil teruggeven aan Rotterdam en aan een volgende generatie kunstenaars”, legt Eva Olde Monnikhof uit, directeur van AVL Mundo. „Hij vindt dat hij geluk heeft gehad. Hij kwam in 1981 in dit gebied, kraakte met twee anderen een havenloods iets verderop. Na een tijdje kwam een havenbaron vragen of ze het niet koud hadden, en heeft toen gas, water en licht voor ze aangelegd. Gratis kunstenaars bleken namelijk een goede beveiliging.” Lees verder >

Tekst: Sandra Smets | NRC 12 september 2017

 

KansenzoneWEST PRACTICE