Code Groen helpt jongeren hun toekomstige stad te vormen

Code Groen.png

Rotterdam staat voor een aantal grote uitdagingen om de stad en haar bewoners ‘resilient’ te maken. Het zijn vooral de volwassenen die zich met deze stedelijke vraagstukken bezig houden, maar hoe denken kinderen hier over? Welke out-of-the-box-ideeën bedenken kinderen als ze een week lang worden uitgedaagd om groots te denken en mogen fantaseren over een thema uit de Maasstad?

Code Groen is een onderwijs- en cultuurproject van Hofplein Rotterdam, SKVR en Maas theater en dans. Ingericht voor kinderen van groep 7 & 8 van Rotterdamse basisscholen. Het project draagt bij aan de doelstellingen van Resilient Rotterdam en is daarmee de jongst participerende partij. Want de denkers en makers van Code Groen zijn tussen de 10 en 12 jaar. Samen met kunstenaars en innovatieve bedrijven zoals Blue City en De Voedseltuin, zetten zij hun tanden in stedelijke vraagstukken en dragen zo bij aan de toekomst van Rotterdam. Lees verder >>

StadslabWEST PRACTICE