Oude roltrappen Maastunnel worden robuuste bankjes in West

Linda Post.jpg

Ze komen eraan: de Rottbankies! Na de Rottlampies – gemaakt van origineel staal van de Hef – vallen nu de roltrappen van de Maastunnel in handen van Linda Post (31), en wordt het beukenhout van de traptreden omgetoverd in kekke bankjes. ,,Ik hoop voor het einde van het jaar de eerste 120 af te hebben’’, zegt ze.

Rottbankies.png

Haar bedrijfje ROTT begint veel weg te hebben van een meisjesdroom die in vervulling gaat. De van stoer brugstaal vervaardigde Rottlampies gingen destijds als warme broodjes over de toonbank, en ook de van steigerhout van de befaamde Trap bij het Groot Handelsgebouw geknutselde zitjes vlogen de deur uit. Dus toen de opknapbeurt van de Maastunnel zich aandiende en de beroemde roltrappen beschikbaar kwamen, stond dit creatieve brein in West direct paraat.

,,Het risico bestond dat al dit materiaal in de afvalcontainer zou verdwijnen’’, vertelt ze. ,,Kom op mensen, dit is toch prima spul! Waarom zou je dat weggooien? Iedere Rotterdammer heeft wel eens op die roltrappen staan stuntelen met zijn fiets. Dus dit product heeft ook zeker emotionele waarde.’’ Lees verder >> 

Tekst: Marcel Potters | AD