Pitchkoning van Delfshaven is bekend

Netwerk event WP.jpg

'Marokkanen zeggen: noem vijf mensen met wie je omgaat en ik vertel jou wie je bent'. Met die woorden begon trainer Farid Darkaoui zijn Net-Work-Shop van donderdag 28 september. De workshop was in het kader van het West Practice programma dit keer in De Bouwkeet, Delfshaven. Ondernemers uit het gebied luisterden aandachtig naar zijn tips over netwerken en pitchen. Maar ze werden ook aan het werk gezet.

Zo keken de ondernemers elkaar anderhalve minuut aan, zonder iets te zeggen. Ongemakkelijk, maar gek genoeg veranderde dat gevoel uiteindelijk in rust. Vervolgens werd intensief gewerkt aan een pitch, een korte uiteenzetting van je bedrijf in maximaal een minuut. Na tests op medecursisten werd het podium gepakt. De jury, bestaande uit gebiedsmanager Marleen ten Vergert, Bouwkeetdirecteur Daniel White en gebiedscommissielid Robbert de Vrieze, werd het niet unaniem eens, maar riep natuurlijk wel een winnaar uit: Robert Jager van stichting Branco. Door zijn eigenzinnige maar blijkbaar effectieve presentatie mocht hij zich pitchkoning van de avond noemen en kreeg, naast veel applaus, een heuse kroon opgezet. 

De ondertitel van de bijeenkomst luidde: 'Wat succesvolle netwerkers doen maar jou nooit vertellen'. Het is ondernemers uit het gebied daarom aan te raden zelf deel te nemen aan het programma 'Onderneem 't in Delfshaven', om hun gouden tips te krijgen. Het vervolg omvat de afzonderlijke events Master Your Business Bootcamp, Masterclass Internet en Social Media, Marketing & Sales Bootcamp, en een coachingsprogramma voor maximaal tien ondernemers. Data en locatie worden nog bekend gemaakt maar aanmelden kan bij karlijn@zakenexpert.nl. Een aanrader.

Tekst en foto: Marc van Naamen | NeemS

 

Programma'sWEST PRACTICE