Wijkprofiel Delfshaven 2018

Hoefijzer.png

Delfshaven telde op 1 januari 2017 75.782 inwoners en heeft een oppervlakte van 5,80 km². Delfshaven ontstond in 1389, toen de Delfshavense Schie werd gegraven om de stad Delft een verbinding met de Maas te geven. Oorspronkelijk was Delfshaven een onderdeel van Delft. In 1795 werd het zelfstandig, om in 1886 door Rotterdam geannexeerd te worden.

Het Wijkprofiel laat de resultaten van het Wijkprofiel 2014 – 2016 – 2018 zien. In het ‘hoefijzer’ staan de scores op drie domeinen: fysiek, veiligheid en sociaal. Deze drie domeinen zijn opgebouwd uit een aantal objectieve en subjectieve thema’s, bijvoorbeeld milieu (fysiek), inbraak (veiligheid) en capaciteiten (sociaal). 

Het ‘hoefijzer’ laat in één oogopslag zien hoe het spectrum van een wijk op die drie domeinen er uit ziet: wat zijn de (relatief) sterke punten van een wijk (groen), wat de (relatief) zwakke punten (geel)? Door op deze link te klikken, kan het profiel van een gebied worden bekeken. U ziet dan de scores van de meting 2018 en kunnen vergelijkingen worden gemaakt in de tijd en met andere wijken.