Samenwerken op de Keilewerf: een dubbelinterview met ontwerpers Iris en Selma

dubbelinterview Iris en Selma.png

Beiden hebben een creatieve eenmanszaak. Iris Veentjer is met Studio Focus begonnen en Selma Hamstra heeft een studio onder haar eigen naam Studio Selma Hamstra. Zij hebben recent een unit gehuurd in Keilewerf 2. De unit van Iris is inmiddels af. Ze heeft o.a. een paar 3D-printers staan, Selma is nog druk bezig met het afbouwen. Binnenkort zal zij haar glasovens plaatsen.

Iris en Selma kennen elkaar van de Kunstacademie en kwamen elkaar weer tegen op de Keilewerf. Ze beoefenen een echte ambacht: Selma als glasblazer en Iris als meubelmaker. Maar bovenal zijn ze ontwerpers.

Selma Hamstra is de enige glasblazer van Rotterdam die glasobjecten maakt met aan andere techniek. Ze is sowieso  één van de laatste mensen die het ambacht uitoefent. Naast haar studie  aan de Kunstacademie (interieur architectuur) heeft Iris altijd een passie gehad voor meubel maken. Dat komt ook terug in de projecten die ze doet: meubels voor mensen met een beperking: “Is de perfecte mensen in iedere situatie hetzelfde? Of is de imperfectie van de mens niet juist de perfectie?”. Lees verder >>

Bron: interview door Ondernemen010