Open Badges Meetup #3: 'Delfshaven zou een vrijhaven moet zijn'

IMG_8922.jpg
20180227_151445.jpg

Betrokken West Practice-partners informeren over de stappen die gezet zijn en worden om de Metrokaart West Practice bruikbaar te maken. Dat was het doel van de meet-up van dinsdag 27 februari. Aanwezigen kregen bij Jong Delfshaven aan de Rösener Manzstraat twee presentaties te zien van Erik van den Broek (Dienst Uitvoering Onderwijs – DUO) en Monique Mol (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven – SBB). Zij vertelden hoe Praktijkverklaringen uit het onderwijs gekoppeld kunnen worden aan Open Badges. West Practice wil onderzoeken of hiermee leren via de metroroutes gecertificeerd kan worden. Na afloop ontstonden interessante conversaties over onder andere de toepasbaarheid en samenwerken.

Bij toepasbaarheid werd niet alleen gedacht aan ondernemers; ook vrijwilligersorganisaties kunnen hierdoor een rol krijgen in de Metrokaart West Practice. Dat maakt meedoen nog laagdrempeliger. Die zullen wel bekend gemaakt moeten worden met het systeem van Open Badges en Praktijkverklaringen. Het aantal ondernemers met beschikbare opleidingsplekken in het gebied is nog niet voldoende. Benadrukt werd dat beide systemen geen baangarantie in zich draagt, het gaat met name om de kansen die kunnen worden gepakt door een eigen leerroute te bepalen.

IMG_8940.jpg

Een samenvatting van reacties: 'Samenwerkende partners uit het gebied zijn van groot belang. Elkaar kennen, vertrouwen en zorgen dat deelnemers aan West Practice hun stappen kunnen maken. Ideaal is wanneer Delfshaven een vrijhaven zou kunnen zijn om hiermee te experimenteren, waardoor een steeds hoogwaardigere leereconomie ontstaat. Delfshaven zou dan voor heel Nederland een lichtend voorbeeld zijn. Om daaraan bij te dragen, is natuurlijk fantastisch.'

IMG_8933.jpg