Made in 4Havens, maakindustrie voor iedereen (Vimeo)

De werkplaats Made in 4Havens verbindt de creatieven in het opkomende M4H-gebied met de bewoners van Rotterdam. Initiatiefnemer Ebami Tom: “Er is veel werkloosheid in de wijk Delfshaven, waarom richt je je qua werk dan niet primair op de bewoners uit de omgeving?”

Het gebied voor de maakindustrie

De maakindustrie viert hoogtij in het M4H-gebied, de Merwevierhaven in Delfshaven. Het oude havengebied is in ontwikkeling om een plek te worden voor creatieve ondernemers en pionierende maakbedrijven. In plaats van de boel plat te gooien, herrijst er nu een nieuw gebied dat voor veel mogelijkheden zorgt. Bekende bedrijven die zich er huisvesten zijn Atelier Van Lieshout en Studio Roosegaarde. Binnenkort begint ook de Floating Farm er haar werkzaamheden en initiatieven als Marconia starten binnenkort, waarmee nog meer wordt bijgedragen aan de next economy.

2000m2 aan werkplaats

In het keilpand aan de Keilestraat is het niet anders, voorheen was de 8000 m2 grote loods een overslagplaats voor goederen uit de haven zoals graan en koffie. Tegenwoordig zitten er architecten, designers en een meubelmaker. Made in 4Havens is in de kelder en op de begane grond gevestigd, een productiehuis waar met de hand nieuwe designproducten worden gemaakt. Op die manier brengt het creatieve ondernemers en mensen uit de wijk met aan afstand tot de arbeidsmarkt bij elkaar. Lees verder >>

bron: RNE