West Practice A.N.D..png
info progamma.png
sponsoren.png

Meemaken  dus: West Practice A.N.D. 2018 - een eerste editie: een avond, nacht, en een dag in Rotterdam-West op vrijdag 13 en zaterdag 14 april. Ontdek mee de havens, de buurt en de bedrijvigheid! 

Iedereen is welkom om het gebied te komen ontdekken! Het centrale punt is in de kas van Uit Je Eigen Stad. Vanuit daar vinden er diverse tours plaats die je door het gebied leiden. Je kunt workshops en presentaties volgen of genieten van een de lokale producten. Ontdek Rotterdam-West opnieuw en laat je verrassen! Veel partners uit het gebied zijn al betrokken bij de organisatie en de aanloop. Door mooie samenwerkingen, meedenkers en meedoeners wordt deze editie gerealiseerd. Mailvoor meer informatie naar contact@westpracticerotterdam.org of ga naar de West Practice A.N.D. facebookpagina


KOM NAAR KICK-OFF!

De officiële aftrap is op vrijdag 13 april om 16:00 uur in de kas van Uit Je Eigen Stad. Mooie verhalen en updates, muziek, hapjes & drankjes.

Welkom en intro West Practice. Toelichting op locatie door 'Uit Je Eigen Stad'.

Korte pitch verhalen - updates - west side stories - door onder andere Observatorium, The Commune, De Kroon,  BMX-baan, Delfshaven Coöperatie. En poging tot live-verbinding met 'Industry 4.0 meets Dutch Makers' event.

Rond half 6 start de expo en de challenges in de ruimte 'De Sporen'. Er is ook een tour voor belangstellenden door 'Uit Je Eigen Stad' voor 'een kijkje achter de schermen'.

De hele avond is er live muziek en later op de avond om 10 uur starten de nachttours (zie onderstaand tour-progamma).

 

Straatkijkers van Observatorium

Straatkijkers van Observatorium


EXPO & START CHALLENGES GeBIEDS-, ONDERNEMERS- & BEWONERSINITIATIEVEN

In de namiddag is een expo in "De Sporen' en wordt een start gemaakt met ingebrachte mix van vraagstukken met ondersteuning van facilitators. Het doel is praktische handreikingen te geven om mooie plannen en dromen concreter te maken en verder op weg te helpen. 

Open4Citzens.png
Opendatalabrotterdam.jpg
Hard werken, nadenken en plannen uitwerken

Hard werken, nadenken en plannen uitwerken


INTERESSE In DE TOURS?

Screen Shot 2018-03-30 at 17.07.57.png

NACHTTOURS: Op de vrijdagavond vertrekken een aantal unieke nachttours dwars door M4H. Bijzondere performances zullen  de bezochte unieke geheime parels complimenteren. Nieuwsgierig? Reserveer dan snel! 

DAGTOURS: Op zaterdagmiddag vertrekken er ieder half uur tours. Deze zijn per fiets. Kom op je eigen fiets als het kan! Vanaf 12:00 uur verzamelen bij Het Dakpark. Vanaf 14:00 uur is Uit Je Eigen Stad het startpunt. Op vertoon van je ontbijtticket kun je gratis meedoen aan de dagtours. #beleven #doorkijkjes #opexpeditie #ontmoeten #ontdekmooieplekken

Overzicht dagtours, 14 april 2018

       Blok 1 - vertrek vanaf het Dakpark

12:00 uur - Dagtour 1: Wijk
BouwKeet, Jong Delfshaven en omgeving
12:30 uur - Dagtour 2: M4H
Keilewerf, De Voedseltuin, Made in 4Havens
13:00 uur - Dagtour 3: Wijk
A Tale of a Tub, MAAK, Makerdam
13:00 uur - Dagtour 4: Groen
Ontdek samen met de stadsboswachter het stadsbos van Delfshaven
13:30 uur - Dagtour 5: Mathenesserweg
Architectuur, MAAK, 2e handswinkel
Blok 2 - vertrek vanaf Uit Je Eigen Stad

14:00 uur - Dagtour 6: Wijk
Zelfregiehuis, Jong Delfshaven, Bouwkeet
14:30 uur - Dagtour 7: M4H
Keilewerf, De Voedseltuin, Made in 4Havens
15:00 uur - Dagtour 8: Wijk
A Tale of a Tub, MAAK, Makerdam
15:30 uur - Dagtour 9: Groen
Ontdek samen met de stadsboswachter het stadsbos van Delfshaven
16:00 uur - Dagtour 10: Mathenesserweg
Architectuur, MAAK, 2e handswinkel

Kies je tournummer en boek via onderstaande button via Stager.

NB de ticket-opbrengsten gaan naar de vrijwilligersorganisatie van Stichting Dakpark Rotterdam en naar de vrijwilligersorganisatie van Uit Je Eigen Stad.

Screen Shot 2018-03-30 at 18.09.31.png

KOM JE OOK MEEONTBIJTEN? schuif aan!

IMG_9185.jpg

Schuif aan tijdens het aanschuifontbijt en geniet van lokale producten. Dit vindt plaats van 10:00 tot 11:30 uur op het Dakpark. Het ontbijt in de buurt is op een unieke locatie, een dak van 9 meter hoog en 1200 meter lang,. Het Dakpark is onderdeel van de Groene Connectie in de stad en heeft een pracht uitzicht over M4H Rotterdam. Samen aan tafel: bewoners, ondernemers, studenten, betrokkenen bij het gebied, en wie meer? Dit initiatief is een samenwerking tussen het Dakpark en West Practice. Voor aanmelding en reservering klik op de onderstaande button. Via onze partner MAAK kun je dan boeken. #goeiegesprekken #ontmoetingen #verbinding #delfshaven

NB de ticket-opbrengsten gaan naar de vrijwilligersorganisatie van Stichting Dakpark Rotterdam en naar de vrijwilligersorganisatie van Uit Je Eigen Stad.


WERK&TALENTENMARKT

WP_metrokaart.0318.jpg

Op zaterdagmiddag is er een werk&talentenmarkt in de kas van Uit Je Eigen Stad. Een plein om te verkennen wat de werk- en leermogelijkheden zijn. Mensen te spreken die je op weg kunnen helpen of kunnen matchen met ondernemers in het gebied. Het werk is dichtbij in dit unieke werk- & leergebied. Kijk of je passie en je talenten hier worden omarmd en een plek krijgen. Vrije toegang. Zie ook de speciale workshops in de rechterkolom! #informeelleren #netwerken #perspectief #matching #laagdrempelig

Technobiel van OTIP

Technobiel van OTIP


AFSLUITING 1e EDITIE

Zaterdag rond 4 uur sluiten we West Practice A.N.D. 2018 af met een mooie round-up.    

Borrel.png

PRAKTISCHE INFORMATIE

UJES.png

Locatie centraal punt:
Uit Je Eigen StadMarconistraat 39
Datum en tijden:
vrijdag      13 april   16 tot 2 uur
zaterdag   14 april   10 tot 16 uur

Schermafbeelding 2017-07-07 om 22.09.12.png

 

Verder wordt West Practice A.N.D. 2018 mede mogelijk gemaakt door:  Uit Je Eigen Stad, OTIP, Made in 4Havens, Keilewerf, Futureskills, Stager, Marconia, Fruitvis, Bouwkeet, Ferrodome, Papiermakerij De Hoop, Rotterdams Collectief, IDelfshaven, Fynder, Rewriters, Observatorium, ODL Rotterdam, Open4Citizens, en vele andere partners in het gebied, ook de tour-partners, en de vrijwilligers. Organisatie: TSI Foundation, MiiSoHappy, Eva Nobbe, MAAK, UJES, Dakpark Rotterdam, Concept Circus, en de Dutch Makers Revolution.

 

PARALLEL PROGRAMMA - Special event

Screen Shot 2018-03-24 at 11.54.54.png

Industry 4.0 meets Dutch Makers

Dutch Makers Revolution organiseert op vrijdag 13 april aanstaande een special event. We halen namelijk de geestelijk vader van de Industry 4.0 revolutie uit Duitsland naar het Rotterdam Makers District. Professor Detlef Zühlke geeft je tijdens deze bijzondere bijeenkomst de laatste insights van de Duitse industrie. Ook geeft hij zijn visie op de toekomst van maakindustrie in de wereld.

Daarnaast vertellen twee topondernemers uit de regio in TEDX stijl over hun passie voor de maakindustrie en de keuzes die zij gemaakt hebben om succesvol te worden op de Duitse en internationale markt. De koploperspositie van de Duitse maakindustrie is immers nauw verweven met de kracht van onze eigen industrie. Tijdens dit event slaan we bruggen tussen beiden en laten zien waar onze gezamenlijke krachten liggen. Zie voor meer informatie >

Detlef Zühlke ,  Gaurav Genani, en Geertjan Woltjes

Detlef ZühlkeGaurav Genani, en Geertjan Woltjes

Praktisch

Het special event is onderdeel van West Practice A.N.D. 2018. Industry 4.0 meets Dutch Makers vindt vanaf 15.30 uur tot 19.00 uur plaats op de ECE Campus in de Rotterdam Science Tower (Marconiplein). Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je direct aan via info@dutchmakersrevolution.nl onder vermelding van Industry 4.0 meets Dutch Makers. Toegang is gratis. Iedereen met een passie voor de maakindustrie is welkom. 


PARALLEL PROGRAMMA

Screen Shot 2018-03-24 at 11.57.56.png

OPENING DAKPARK SEIZOEN

Op zaterdag 14 april organiseert Stichting Dakpark Rotterdam samen met West Practice A.N.D. 2018 in de ochtend een grootse ontbijttafel met in de middag een eigen programmering. Meer informatie en programma  >

seizoensopening.png
Marieke de Hoop, papiermaker, met bewoners

Marieke de Hoop, papiermaker, met bewoners

Samen met bewoners maakte Marieke van Papiermolen De Hoop papieren schalen van dakparkplantjes. Een mooi community project! 

Schuif mee aan de ontbijttafel op het Dakpark!


LIVE Performances

We trekken de blik open met lokale muzikale helden! Vrijdag zullen tijdens 'Uit Je Eigen Buurt' lokale artiesten aan één stuk door laten zien wat voor muzikaal moois er verscholen zit in Rotterdam-West. Semimo, Certain Animals, Vision, Magma Trio & een surprise DJ act zullen je doen verbazen. Gedurende het  event kun je tijdens de andere onderdelen genieten van nog meer talentvolle lokale performers: Roïcijns, Bruno Ferro Xavier Da Silva, Northern Crown & Aux and the EQ's. Er is ook dans! Delfshaven' eigen Alina Fejzo zal het stuk 'The Cat in the Now' met Ewa Sikorska gedurende de nachttour presenteren.  Een productie van Teddy Shouldn't Smoke.

Bruno Ferro Xavier Da Silva

Bruno Ferro Xavier Da Silva

WP_UIT-JE-EIGEN-BUURT_preview_03.jpg
 

SPECIALS: WORKSHOPS

Tijdens de werk&talentenmarkt zijn er coole workshops: 

11:30 uur: Werk- & Talentenmarkt in de kas van Uit Je Eigen Stad geopend.

12:00 tot 13:00 uur: Workshop ‘Rappen'. Delfshaven eigen Kevin 'Roïcijns' Mestre & Stewy 'Tifsterbeatz' Fonseca Gomes nemen je mee in de wereld van rappen en leren je hoe je jouw rauwe gevoelens vertaald op een kunstzinnige manier.

Vanaf 13:00 uur: Verschillende demo's van Futureskills. Maak kennis met Analoge Elektronica en 3D-printing.

13:30 uur: Rap optreden door Roïcijns van Straatsterren

13:30 tot 15:30 uur: Workshop ‘De eerste stappen als Straatkunstenaar’ door Rewriters Rotterdam. Rewriters, Rotterdamse platform voor streetart, neemt je mee ‘naar de straat’. Samen met de kunstenaar ga je live aan het werk!

LIVE: Het Stadsboslab van de Stadsboswachter op het Marconia-terrein wordt gedurende A.N.D. onder handen genomen door de Rotterdamse kunstenaar Franky Sticks.  Neem een kijkje!

Rewriters

Rewriters

15:30 uur: Presentatie kunstwerk van de jongeren & de kunstenaar.

Hele middag: Verken je talenten met Hans van Meggelen en Johan Hoogendijk van FYNDER in de Amerikaanse Schoolbus van DriveToConnect, buiten op het terrein van Uit Je Eigen Stad.

ConnectToDrive

ConnectToDrive

Kom op tijd want voor de workshops geldt: vol is vol! Deelname is gratis.

Zie de facebook pagina van de Werk- & Talentenmarkt voor updates en meer info.


FOTOGRAFIE

West Practice A.N.D. 2018 wordt vastgelegd door Froukje Klop , Sterre Van de WelWijnand Van Till, en Tomas Mutsaers


BLOKKENSCHEMA

AND_blokkenschema_preview_03.jpg

AND2018_banier.jpg